Centrum Sztuk Zdrowotnych
Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

   wersja do druku 
Strona glówna » Szkolenia, kursy dietetyki  chińskiej medycyny i pięciu przemian » 2010r. 20 XI Tadeusz Bylica, Pięć przemian w  kuchni - kurs gotowania zgodnie z  naturą » Jadłospis 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), kurs siedmioczęściowy, edycja Wiosna 2018 Warszawa, I  - VI 2018 r. Prowadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…
PIERWSZA SESJA Pięcioletniej Szkoły TCM: "U Źródeł Tradycyjnej Chińskiej Medycyny" Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Jadłospis Elisabeth_Rochat.jpg19 - 21 I. 2018 r. "Powiew życia: Fizjologia i   patologia Wątroby w   kontekście Qi Drzewa i   dynamiki meridianu Jueyin nogi", prowadzi Elisabeth Rochat de la Vallee. , więcej…

JADŁOSPIS NA WARSZTAT

Pięć przemian w  kuchni - kurs gotowania zgodnie z   naturą

Warszawa 20-21.11.2010

Sobota

Obiad
1. Zupa z  dyni pikantno-kwaśna.
2. Placki z  ziarnem orkiszu w  sosie paprykowym
3. Blanszowana biała rzodkiew
4. Deser – szarlotka na sucho
5. Kawa po chińsku

Niedziela

Śniadanie
1. zupa z  kaszy jaglanej z  mlekiem migdałowym i  śliwkami.
2. Masło ziołowe
3. Dżapaty wieloziarniste
4. Pasta z  brązowej soczewicy + ogórek kiszony
5. Herbata zimowa

Obiad
1. Zupa z  awokado
2. Zapiekanka z  kaszy gryczaniej z  jajkiem
3. Brokuły w  sosie beszamelowym
4. Kiszona kapusta z  imbirem
5. Deser – banany w  cieście
6. Kawa zbożowa