Centrum Sztuk Zdrowotnych
Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

   wersja do druku 
Strona glówna » Programy wszystkich szkoleń, kursów » Programy: Gotowanie według pieciu przemian » Tadeusz Bylica » Makrobiotyka po polsku 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Szkolenie proponowane, termin do ustalenia. Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu.
Informacje i  zapisy:
Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715
Lada Malinakova, komórka: 609657859; stacjonarny: 224785715
dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), kurs siedmioczęściowy, edycja Wiosna 2018 Warszawa, I  - VI 2018 r. Prowadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…
PIERWSZA SESJA Pięcioletniej Szkoły TCM: "U Źródeł Tradycyjnej Chińskiej Medycyny" Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Makrobiotyka po polsku Elisabeth_Rochat.jpg19 - 21 I. 2018 r. "Powiew życia: Fizjologia i   patologia Wątroby w   kontekście Qi Drzewa i   dynamiki meridianu Jueyin nogi", prowadzi Elisabeth Rochat de la Vallee. , więcej…

MAKROBIOTYKA PO POLSKU (2 Dni) - kurs gotowania zgodnie z  naturą cz. I

PROGRAM SZKOLENIA:

– Filozofia makrobiotyki (test na stan zdrowia)
– Zasady doboru żywności; standardowa dieta Makrobiotyczna
– Techniki gotowania w  tym Yangowizacja i  Yingowizacja żywności
– Indywidualne podejście do diety (grupa krwi, konstytucja)
– Żywienie w  chorobach cywilizacyjnych, kobiet w  ciąży niemowląt
– Działanie żywności w  sferze psychiczno-duchowej
– Praktyka gotowania makrobiotycznego (śniadanie, obiad, deser)