Centrum Sztuk Zdrowotnych
Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

   wersja do druku 
Strona glówna » Programy wszystkich szkoleń, kursów » Programy: Gotowanie według pieciu przemian » Tadeusz Bylica » Przygotowanie organizmu do zimy i warsztaty przygotowania potraw wigilijnych według pięciu przemian 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Szkolenie proponowane, termin do ustalenia. Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu.
Informacje i  zapisy:
Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715
Lada Malinakova, komórka: 609657859; stacjonarny: 224785715
UWAGA: dla wygody Państwa, linki do opisów wszystkich naszych szkoleń, znajdują się na STRONIE GŁÓWNEJ, przy zdjęciach wykładowców. STRONA GŁÓWNA - kliknij tutaj, aby na nią wejsć… Dlatego nie mamy działu "kalendarium". Zapraszamy też na nasze strony na Facebooku: Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Przygotowanie organizmu do zimy i warsztaty przygotowania potraw wigilijnych według pięciu przemian facebook.png Google+ Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Przygotowanie organizmu do zimy i warsztaty przygotowania potraw wigilijnych według pięciu przemian google+.png

Szkolenie: Przygotowanie organizmu do zimy i   warsztaty przygotowania potraw wigilijnych według pięciu przemian

PROGRAM SZKOLENIA:

– Wpływ bioklimatu na funkcjonowanie człowieka
– Hartowanie ciała i  zimowa zmiana odżywiania
– Wykonanie zabiegów profilaktycznych przed zimą (moksa - rozgrzewanie punktów akupunkturowych, okłady z  imbiru)
– Sposoby leczenia przy przeziębieniach i  grypie
– Wigilia; magiczna pora, niezwykły czas i  potrawy
– Wykonywanie potraw wigilijnych według taoistycznej zasady „Pięciu przemian”

Orientacyjny plan zajęć:

Pierwszy dzień

1) 10:00 – 12:00 Wpływ bioklimatu na funkcjonowanie człowieka. Sposoby leczenia przy przeziębieniach i  grypie
2) 12:00 – 12:30 przerwa na mały posiłek, herbatę, kawę po chińsku, deser.
3) 12:30 – 15:00 Hartowanie ciała i  zimowa zmiana odżywiania. Wykonanie zabiegów profilaktycznych przed zimą (moksa-przyżeganie punktów akupunkturowych, okłady imbirowe).
4) 15:00 – 17:00 Praktyka gotowania. Degustacja potraw.

Drugi dzień

1) 09:00 – 12:00 Wigilia; magiczna pora, niezwykły czas i  potrawy
2) 12:00 – 16:00 Wykonywanie potraw wigilijnych według zasady „Pięciu przemian”